Mijloace complementare de igienizare orala

Pe langa periuta si pasta de dinti devenite deja clasice, au aparut pe piata mijloace moderne de igienizare bucala.

Este bine de stiut ce si cand se foloseste,cum se foloseste, unde are indicatie si unde nu aduce nici un beneficiu din punct de vedere medical.

Sa vedem deci despre ce este vorba analizandu-le pe fiecare in parte:

 
  • check Mijloace complementare de igienizare orala Apa de gura este foarte utila deoarece prin clatire ajunge in spatii din cavitatea bucala ce nu pot fi curatate cu periuta de dinti. Are efect antibacterian si un miros foarte placut. De fiecare data cand va spalati pe dinti, clatiti 20-30 de secunde cu apa de gura.
  • check Mijloace complementare de igienizare orala Ata dentara nu are efect antibacterian, elimina resturile interdentare care nu au iesit la periaj.Ata dentara se foloseste inainte de spalatul pe dinti, nu dupa, pentru a permite patrunderea pastei de dinti cu fluor in spatiile curatate.
  • check Mijloace complementare de igienizare orala Dusul bucal este o metoda foarte buna de igienizare. Datorita jetului puternic de apa patrunde intedentar, in santul gingival si chiar in pungile parodontale, permitand o cutarire suplimentara excelenta; nu lezeaza gingiile si nu are efext abraziv asupra smaltului. Se recomanda pacientilor cu afectiuni gingivale si paradontoza, celor care poarta punti, coroane dentare, paradontozaetc. si in general tuturor celor care doresc o igiena oral completa
  • check Mijloace complementare de igienizare orala Guma de mestecat este recomandata in igiena dentara cu conditia sa nu contina zahar (guma de mestecat sugar-free). Daca, ocazional, nu te poti spala pe dinti, solutia cea mai la indemana este sa mesteci guma; efectul este de curatare mecanica si stimulare a productiei de saliva, care neutralizeaza acizii prezenti in gura dupa o masa copioasa.
  • check Mijloace complementare de igienizare orala Periutele interdentare se folosesc pentru curatarea spatiilor interproximale si au o eficacitate excelenta. Se aseamana cu niste perii de spalat sticle in miniatura si sunt de diferite marimi; Se recomanda alegerea tipului de periuta adecvata impreuna cu medicul dentist, deoarece folosirea unei periute supradimensionate produce lezarea ireversibila a gingiei. Aceste tipuri de periute sunt recomandate in special pacientilor cu retractii gingivale, pacientilor cu parodontopatii, purtatorilor de impllante dentare si pot fi folosite si la igienizarea aparatelor ortodontice.
  • check Mijloace complementare de igienizare orala Super-Floss este o ata dentara speciala ce se foloseste in special la igienizarea corpurilor de punte se a implantelor dentare. Prin efectul mecanic de frictiune curata excelent suprafetele metalice si cele ceramice.
  • check Mijloace complementare de igienizare orala Periuta specale monotufa pentru molarul de minte/ suprafetele distale ale molarilor; se folosesc pentru igienizarea suprafetelor greu accesibile situate posterior in cavitatea bucala.