Chirurgia maxilo-faciala

Chirurgia maxilo-faciala implica interventii cu o amploare mai mare, cum ar fi fracturi in regiunea oro-maxilo-faciala, tumori, supuratii, malformatii osoase sau ale partilor moi etc.

Tratamentele efectuate de medicul specialist OMF depasesc cu mult aria dentara, incadrandu-se in chirurgia medicala. Tratarea pacientilor care sufera de traume dentare severe, afectiuni ale maxilarului, infectii ale tesuturilor moi sau ale oaselor, malformatii genetice etc. necesita o munca asidua din partea chirurgilor. Acesti specialisti au dubla licenta, atat in stomatologie cat si in medicina generala. Datorita naturii muncii noastre, chirurgii oro-maxilo-faciali lucreaza alaturi de o varietate de specialisti din alte domenii, precum: chirurgie plastica, ORL, ortodontie, radiologie si neuro-chirurgie.

Aria noastra de compenetenta include:

1 Comentariu pentru “Chirurgia maxilo-faciala”

  1. Aceste simptome apar cand o carie este profunda si ajunge foarte aproape de nerv, Sub obturatii (plombe) trebuia pus un strat dintr-un ciment special (obturatie de baza) care are rol de pansament parapulpar si este folosit special pt a anula aceste simptome, probabil ca medicul care a inlocuit obturatile vechi nu a considerat necesar.