Tipuri de lucrari protetice pe implante

Lucrarile protetice pe implante sunt de mai multe tipuri:

  • lista Tipuri de lucrari protetice pe implanteLucrari protetice fixe cimentate – se fixeaza similar cu lucararile protetice clasice
  • lista Tipuri de lucrari protetice pe implanteLucrari protetice fixe insurubate
  • lista Tipuri de lucrari protetice pe implanteLucrari protetice mobilizabile – medicul dentist este cel care inlatura si igienizeaza lucrarea protetica la un interval de 2-3 luni. Aceste tipuri de lucrari sunt indicate in cazul in care exista un numar mare de dinti lipsa si o pierdere osoasa medie ce trebuie compensata prin design-ul protezei. Modaliatatea de retentie a protezei pe implante difera in functie de producatorul implanteor si de necesitatile legate de spatiu interarcadic.
  • lista Tipuri de lucrari protetice pe implanteLucrari protetice mobile, asa numitele “overdenture” care sunt indicate in cazul edentatiilor totale maxilare sau mandibulare, cand lucararea protetica nu poate fi sustinuta de un numar mare de implante. Aceste tipuri de lucrari folosesc sisteme speciale de retentie precum bile, capse, magneti, bare etc. si reprezinta varianta optima de tratament in cazul persoanelor varstnice, fiint alternativa protezelor acrilice clasice.